Sannamaaria Pehkonen on laskutuksen ja projektien asiantuntija, jonka puutarhassa kasvaa pelkkää kauneutta

Vuoden 2020 toukokuussa Energia Myynti Suomen tiimi sai osakseen alan rautaisen ammattilaisen, kun Sannamaaria Pehkonen aloitti Back Office Managerinamme. Pehkosella on energia-alalta reilu kahdenkymmenen vuoden kokemus, kun ennen Energia Myynti Suomelle tuloaan hän työskenteli Vattenfallin, Elenian ja Enerimin leivissä.

Hänelle on vuosien aikana kertynyt kokemusta muun muassa laskutuksesta ja erilaisten projektien toteuttamisesta. Vantaalla asuvalla Pehkosella onkin vankka tietotaito alan lainsäädännöstä sekä järjestelmistä. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden avulla Pehkonen todella tietää, mitä asiakas tarvitsee.

Pehkoselle tärkeintä on ymmärtää ja kuulla asiakasta. Tällä vältytään siltä, että myöhemmin ei tule ei-toivottuja-lopputuloksia, ja jokainen osapuoli on tyytyväinen. Hän uskoo, että kun on hyvä fiilis omassa tiimissä, niin se myös välittyy asiakkaille. Lisäksi hän uskoo siihen, että ei puhuttaisi pelkästään projekteista ja prosesseista, vaan on myös tärkeätä vaalia pehmeitä arvoja talon sisäisesti, mitkä sitten toivottavasti välittyvät myös asiakkaan suuntaan.

Pehkonen tietää, mikä kaikki energia-alalla on mahdollista

Aikoinaan Vattenfallin asiakaspalveluyksikössä aloittanut Pehkonen pääsi parin vuoden jälkeen enemmän ja enemmän osalliseksi eri projekteihin. Projektien lisäksi Vattenfallin ja Elenian alaisuudessa työskennellessään Pehkosen uralle mahtui myös kaksi isoa järjestelmän käyttöönottoa ja muutamia projektipäällikkyyksiä. Lisäksi vuosien varrella hänen kokemuksensa karttui muun muassa kehitystiimin vetäjän roolissa.

Vuonna 2016 Pehkonen siirtyi entisen Empowerin eli nykyisen Enerimin leipiin. Hän toimi yrityksen laskutuspalveluiden tuotepäällikkönä. Yrityksen asiakkaana oli esimerkiksi norjalaisia ja tanskalaisia sähkönmyyjiä, joten tuona aikana Pehkonen näki ja oppi, kuinka tiedonvaihto markkinaosapuolten välillä hoidettiin eri maissa. Aiemmin Pehkonen oli tehnyt töitä myyjien ja jakeluverkon haltijoiden kesken - ja nyt hän tekikin töitä siinä roolissa, että oltiin tuottamassa heille palvelua. Se oli Pehkosen uralle ikään kuin pieni näkökulman muutos.

Ennen Energia Myynti Suomella aloittamistaan Pehkonen oli toki työskennellyt myös yritysasiakkaiden kanssa, mutta aiemmin kuluttaja-asiakkaat olivat olleet se isoin massa. Nyt Energia Myynti Suomella hän onkin entisestään päässyt kerryttämään alan tietotaitoaan, kun hän on päässyt työskentelemään pääasiassa yritysasiakkaiden kanssa.

Pehkonen näkee omana vahvuutenaan sen, että hänellä on pitkä historia alalla takana ja  hän on nähnyt paljon erilaisia tapoja tehdä energia-alan töitä sekä samalla nähnyt paljon erilaisia järjestelmiä. Sitä kautta Pehkoselle on tullut ymmärrys, että mikä kaikki on mahdollista - ja miten se mahdollinen saadaan toteutetuksi.

Pehkonen saa kirjoista ja ystävistä energiaa vapaa-aikana

Konttorityön vastapainoksi Pehkonen käy salilla, lukee paljon sekä tapaa ystäviä. Lisäksi hän viihtyy oman rivitalonsa pihalla, joka tuottaa iloa auringossa lekottelun ja puutarhahoidon merkeissä - ja jossa kuulemma hänen omien sanojensa mukaan: kasvaa vain ja ainoastaan kauneutta!