Hallittua sähkönhankintastrategiaa salaateista ja yrteistä tunnetulle Tamsille

Matti Tamsi Oy on yksi Suomen johtavista vihannesten tuottajista. Vuonna 1966 perustettu yritys toimittaa salaatteja, tilliä ja persiljaa kauppoihin ja suurkeittiöille ympäri maata tukkujen ja keskusliikkeiden kautta.

Yrityksen toimitusjohtajana toimii Tamsin vihannes Oy:n perustaja Sakari Tamsi. Matti Tamsi Oy tekee myös läheistä yhteistyötä Esa Tamsi Oy:n kanssa. Yritykset toteuttavat yhteistä sähkönhankintastrategiaa, jossa apuna toimii Energia Myynti Suomi Oy. Molemmilla yrityksillä on omat salkunhoitosopimukset Energia Myynti Suomella.

– Yhteisellä strategialla saadaan enemmän hartioita sähkönhankintaan. Energia Suomi toteuttaa meidän sähköstrategiaamme antaen omia näkemyksiään ja haastamalla meidän näkemyksiämme, Sakari Tamsi avaa yhteistyön sisältöä.

Matti Tamsi Oy ja Esa Tamsi Oy kuluttavat vuodessa yhteensä noin 20000 megawattia sähköä. Matti Tamsi Oy:n osuus on noin 60% kulutuksesta. Ympärivuotista tuotantoa harjoittavalle yritykselle sähkö on suuri menoerä, sillä reilu 90 prosenttia sähkönkulutuksesta menee viljelyssä vaadittavaan valaistukseen.

– Meidän strategiamme on ollut tehdä kiinnityksiä pidemmälle tulevaisuuteen. Emme osta SPOT-sähköä, koska haluamme turvata kilpailukykyisen käyttösähkön, Sakari Tamsi jatkaa.

 
Yritykset ovat toimineet yhteistyössä jo yli 10 vuotta

Yritysten välinen yhteistyö alkoi vuonna 2010 kun Matti Tamsi Oy:n edellinen sähkönhankinnan kumppani lopetti myynnin suurasiakkailleen. Kyseisessä yrityksessä toiminut asiakkuuspäällikkö siirtyi Energia Myynti Suomelle ja houkutteli Matti Tamsi Oy:n mukanaan.

– Saimme siirrettyä vanhat kiinnitykset edellisestä paikasta suoraan Energia Myynti Suomelle. Se oli aika ratkaiseva tekijä valinnassa, vaikka kilpailutimme sähkönhankinnan kumppanin siinä yhteydessä, Tamsi muistelee. Tutun yhteyshenkilön myötä oli helppo aloittaa yhteistyö Energia Suomen kanssa, joka oli tuolloin vielä uusi toimija Suomessa.

– Olimme ensimmäisiä asiakkaita heille. Pääsimme alusta asti vaikuttamaan Energia Suomen tarjontaan.

Energia Myynti Suomi on joustava kumppani

Energia Myynti Suomi on Energi Danmark konsernia, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Saksassa. Tästä on ollut hyötyä myös Matti Tamsi Oy:lle, vaikka heidän liiketoimintansa rajoittuukin Suomen markkinoihin.

– Näemme etuna, että heillä on hyvä käsitys koko Pohjoismaiden markkinoista, eikä vain tältä Suomen markkinalta. Heillä on paikallistuntemusta useammalta hinta-alueelta, jonka myötä tulee vähemmän yllätyksiä, Sakari Tamsi kertoo. Energia Myynti Suomi pyrkii olemaan myös mahdollisimman asiakaslähtöinen kumppani, joka tarjoaa laajaa asiantuntemustaan mahdollisimman paljon.

– Aina kun on ollut asiaa, olen tavoittanut heidät ja he ovat ottaneet kiinni meidän kysymyksistä. He tiedottavat sähkömarkkinoiden tapahtumista ja muutenkin heiltä ollaan säännöllisesti yhteydessä, Tamsi kertoo ja mainitsee EMS:n vierailleen myös Äystöllä.
Sakari Tamsi suositteleekin yhteistyötä Energia Myynti Suomen kanssa.

– Heiltä kyllä onnistuu joustavat systeemit sähkön hankintaan, Tamsi kiittelee.