Jarmo Tikkanen on ollut kasvattamassa Energia Myynti Suomea tuoreesta toimijasta suurimpien joukkoon

 

Energia Myynti Suomi aloitti toimintansa Suomen markkinoilla vuonna 2009. Pohjoismaissa toimineen Energi Danmark-konsernin Suomen liiketoiminta alkoi niin sanotusti nollasta, eikä taustalla ollut esimerkiksi yrityskauppoja. Tänä päivänä Energia Myynti Suomi on yksi Suomen suurimpia sähköntoimittajia.

Jarmo Tikkanen on ollut kasvattamassa Energia Myynti Suomen toimintaa Suomessa lähes alusta alkaen. Hän siirtyi toisesta suuresta energia-alan yrityksestä Energia Myynti Suomelle avainasiakaspäälliköksi. Tätä nykyä Tikkanen työskentelee tittelillä Sales Product Manager, johon sisältyy myös yrityksen myyntituotteiden kehittäminen.

Tikkasen ensimmäinen energia-alan työpaikka oli saksalainen suuryritys E.ON. Kauppa- ja hallintopuolen koulutuksen saanut Tikkanen on yksi ensimmäisiä sertifioituja sähkökauppiaita Suomessa. Hän on toiminut alalla jo yli 15 vuotta, ja kokemusta on karttunut hyvinkin monipuolisesti niin myynnistä kuin sähkön salkunhoidosta niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä markkinoilla. Ennen sähköalalle siirtymistä Tikkanen työskenteli sääpalveluiden parissa Forecalla.

Tikkasella on ollut suuri vastuu Energia Myynti Suomen kasvussa

Energia Myynti Suomi on tänä päivänä hyvin erilainen yritys, mitä se oli vuonna 2010 yrityksen rantautuessa Suomen markkinoille. Vuosien kuluessa Tikkasen rooli ja vastuu ovat kasvaneet yrityksen sisällä. Energia Myynti Suomen asiakkaat koostuvat suurista yrityksistä, konserneista sekä julkishallinnon toimijoista. Heillä on myös asiakkaina muita energiayhtiöitä, eli he toimivat myös jälleenmyyjien tukkumyyjänä.

Tällä hetkellä Jarmo vastaa esimerkiksi Hanselista, joka on Suomen valtion hankintayhtiö. Hansel on Energia Myynti Suomen suurin yksittäinen asiakkuus. Lue lisää Hanselin ja Energia Myynti Suomen yhteistyöstä täältä.

Tikkasella on myös vastuullaan yrityksen One Stop Shop -asiakkaat. One Stop Shop on yrityksen ainutlaatuinen tuote, jossa Pohjoismaissa ja Saksassa toimivat suuret yritykset ja konsernit voivat keskittää ja siten yhtenäistää sähkönhankintansa yhteen paikkaan. Lue lisää One Stop Shop -tuotteesta.

 

Tikkanen näkee Energia Suomen vahvuuksiksi pohjoismaisen yhteistyön tarjoamisen, jossa kaikki sähkön hankintaan liittyvä on mahdollista hoitaa yhdestä paikasta. Asiakkaat voivat toimimaan samalla strategialla useissa maissa ja yhdistelemään salkkuja maiden kesken, joka tuo volyymi- ja prosessietua.

Lisäksi vahva kiinnostus asiakkaaseen ja sen liiketoimintaan on Energia Myynti Suomelle tärkeää. Aina pyritään löytämään asiakkaan kannalta paras ratkaisu ja kaikki tuotteet ovat räätälöitävissä asiakkaiden tarpeisiin.

 

Jarmo Tikkanen
Jarmo Tikkanen
Sales Development Manager